Monday, December 10, 2012

သစ္တိုသီး၏ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား

     သစ္တိုသီးကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးဟင္းထဲ ထည့္ခ်က္စားေလးရွိၾကသလို ကိတ္မုန္႕လို သေရစာမုန္႕ေတြ မွာလည္း ထည့္သြင္းျပဳလုပ္ေလးရွိပါတယ္။ သစ္တိုသီးမွာ ေအာက္ပါအာဟာရတန္ဖိုးေတြ ပါ၀င္ေနပါတယ္။

သစ္တိုသီး၏ စားႏိုင္ေသာ အပိုင္း ၁၀၀ ဂရမ္တြင္ ပါ၀င္သည့္ အာဟာရတန္ဖိုး

အစိုဓာတ္ - ၈၇ ဂရမ္
ပရိုတင္းဓာတ္ - ၀ ဒသမ ၁၁၈ ဂရမ္
ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္
အဆီဓာတ္
အမွ်င္ဓာတ္
Ash
ကယ္လ္စီယမ္
ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္
သံဓာတ္
ကာရိုတင္း
သိုင္ယာမင္း
ႏိုင္ယာစင္
အက္စ္ေကာဘစ္အက္စစ္
ပက္တင္

(မွတ္ခ်က္ - အဆိုပါ အာဟာရတန္ဖိုးမ်ားသည္ ပါဒူးတကၠသိုလ္၏ ေလ့လာထားခ်က္မ်ား ျဖစ္သည္။)

သစ္တိုပင္ရဲ႕ အျမစ္၊ အရြက္နဲ႕ အေခါက္ေတြမွာလည္း ေအာက္ပါ ေဆးဖက္၀င္တဲ့ အာနိသင္ေတြရွိတယ္လို႕ trifter.com မွာ ေဖာ္ျပထားပါတယ္။

- ယားယံမႈကို သက္သာေစျခင္း
သစ္တိုရြက္ကို ၾကိတ္ေျချပီး ယားယံေနတဲ့ အေရျပားေပၚမွာ အံုေပးထားရင္ အယားသက္သာေစပါတယ္။

- ၀မ္းေလွ်ာ သက္သာေစျခင္း
သစ္တိုျမစ္ကို ၀မ္းေလွ်ာတဲ့ ေ၀ဒနာအတြက္ အစြမ္းထက္ အိမ္သံုးေဆးအေနနဲ႕ သံုးၾကပါတယ္။

- အဖ်ားက်ေစျခင္း
လတ္ဆတ္တဲ့ သစ္တိုရြက္ကို အပူရွိန္တက္ေနတဲ့ ခႏၶာကိုယ္အစိတ္အပိုင္းေပၚမွာ ကပ္ေပးရင္ ေခၽြးထြက္ေစပါတယ္။ သစ္ရြက္ျပဳတ္ရည္နဲ႕ ေရခ်ိဳးေလ့ရွိၾကပါတယ္။

- ဗိုက္ေအာင့္သက္သာေစျခင္း
သစ္တိုပင္အျမစ္ကို ဗိုက္ေအာင့္သက္သာေစတယ္ဆိုျပီး ေဆးေဖာ္ကာ အသံုးျပဳတတ္ၾကပါတယ္။



ၾကယ္စင္

No comments:

Post a Comment